fbpx

Damaščanska ruža (kontejner) – Rosa × damascena

Početna / Proizvodi / Sadnice ruža (sve) / Damaščanska ruža (kontejner) – Rosa × damascena
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Damaščanska ruža (kontejner) – Rosa × damascena

34.00 kn (4.51 €)

Promjer posude: 11 cm.

OPIS: Damaščanska ruža je listopadni grm koji naraste do 2,2 metra visine. Ružičasti cvjetovi su krupni,  promjera i do 8 cm. Cvate sredinom proljeća i  početkom ljeta. Cvjetovi se posebno ističu po opojnom mirisu, od davnina se koriste za destilaciju u ružino ulje,  a u kozmetičkoj industriji za parfeme i kreme. Jedan od zanimljivih novih proizvoda je i sok od ruže. Latice damaščanske ruže su jestive, a mogu se koristiti i u biljnim čajevima. Damašćanska ruža simbolizira ljepotu, čistoću, vjeru i ljubav.

UZGOJ I ODRŽAVANJE:  Nije zahtjevna za održavanje, a rezidba biti umjerena, tj. svodi se na uklanjanje terminalnih (vršnih) pupoljaka, kako bi se dobili što bolje ragranati oblik grma. Oštećene i nepravilne grane je također potrebno ukloniti. Najbolje vrijeme za rezidbu je prije kretanja proljetne vegetacije. 

Fotografije sadnica ruža kod naših kupaca možete pogledati ovdje, fotografije sadnica ruža stablašica možete pogledati ovdje, a fotografije iz proizvodnje možete pogledati ovdje.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 6.5., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

Bitne karakteristike sadnice ruža u kontejneru (posudi) su:

  • sigurnost prijema – gotovo 100%,
  • mogućnost sadnje tijekom cijele godine.