fbpx

Orah (kontejner 5L) – Juglans regia

Početna / Proizvodi / Sadnice voća / Orah (kontejner 5L) – Juglans regia
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Orah (kontejner 5L) – Juglans regia

89.00 kn (11.81 €)

OPIS: Orah Juglans regia , je listopadno drvo koje može narasti  10 do 30 metara u visinu. Ima snažan i jako razgranat korijen. Cvjeta u travnju i svibnju, a na stablu se pojavljuju muški ( rese) i ženski cvjetovi koji se oprašuje  vjetrom i kukcima. Plodovi  dozrijevaju u rujnu, bogati su  zdravim mastima, osobito omega-3 kiselinama. 

UZGOJ I NJEGA : Za uzgoj oraha najbolja su duboka i plodna zemljišta. Uzgoj oraha je dugotrajan proces, za postizanje maksimalnih prinosa treba čekati i do 15 godina.

Više informacija pogledajte na: piktogramima (“sličice na bijeloj podlozi”), kalendaru dozrijevanja u ovom prikazu stranice te u kalendaru dozrijevanja sadnica voća.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 19.5., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.