Magnolija – Magnolia Cobus

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Ukrasno drveće / Magnolija – Magnolia Cobus
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Magnolija – Magnolia Cobus

50.00 Kn

OPIS:

Magnolija krasi mnoge naše vrtove u rano proljeće, a profinjen izgled i oblik njezina cvijeta rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Iako se po fosilnim ostacima zna da je stara najmanje ret tisućljeća, u Europu je donesena tek u 17. st. iz Kine, a ime pod kojim je poznajemo duguje francuskom botaničaru Piereu Magnoli. Rod magnolija sadrži oko 125 vrsta, listopadnih i zimzelenih, među kojima su najpopularnije one bijelih i ljubičastih cvjetova. U drevnoj Kini bijeli magnolijin cvijet predstavljao je simbol čistoće i iskrenosti, stoga su magnolije obavezno sadili u carskim vrtovima i okolici hramova.

UZGOJ I NJEGA: Magnolije traže duboko humusno i dobro drenirano tlo koje čuva vlagu, blage kisele reakcije. U vapnenastim tlima magnolije imaju svjetliju boju lista, premda nekim vrstama ono primarno i odgovara (Magnolia kobus). U rano proljeće dobro je staviti oko biljke sloj malča, osobito ako raste na suhom tlu. Iako uspijeva u laganoj polusjeni, punu ljepotu i raskoš cvjetova pokazat će na suncu. Dobro je izabrati položaj zaštićen od sjevernih i istočnih vjetrova. Cvjetove, ponekad i mlade listove, rano cvatućih sorti može oštetiti kasni mraz. Rezidba kao uzgojna mjera nije potrebna, osim ako treba ukloniti oštećene ili oboljele grane i to odmah nakon cvatnje ili u kasno ljeto.

Dostava

Cijena dostave iznosi 60,00 kn, PDV uključen, dok je dostava besplatna za narudžbe vrijednosti preko 600,00 kn, PDV uključen.

Minimalna vrijednost naručenih proizvoda je 100,00 kn, PDV uključen.

Svaka Vaša narudžba smatrati će se ponudom za sklapanje ugovora te će ugovor biti sklopljen tek nakon što zaprimite Potvrdu Vaše narudžbe putem e-maila.

Ove informacije su dane isključivo u informativne svrhe, dok se Općim uvjetima poslovanja ( https://www.rasadnik-milic.hr/uvjeti-poslovanja/ ) utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda i sl. koji su naručeni od strane Naručitelja putem web stranice www.rasadnik-milic.hr.

Za više detalja vezanih uz  proces naručivanja  proizvoda kliknite ovdje.