fbpx

Sibirska borovnica (haskap) – Boreal Beauty

Početna / Sadnice bobičastog voća / Sibirska borovnica (haskap) / Sibirska borovnica (haskap) – Boreal Beauty
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Sibirska borovnica (haskap) – Boreal Beauty

35.00 Kn

OPIS:  Za sibirsku borovnicu u uporabi su još nazivi: majska jagoda, medena borovnica, mayberry i kamčatska jagoda. Sibirska borovnica je listopadni grm iznimno zdravih plodova, otporan na bolesti, štetnike i niske temperature (lak za održavanje), koji rano daje plodove, dugovječan je (traje 25-30 godina) te se može upotrebljavati u prehrani na niz načina. Ponuda obuhvaća najpopularnije kanadske sorte razvijene od strane profesora B.Borsa sa Sveučilišta u Saskatchewanu.
Plodovi haskapa su iznimno zdravi i slasni, dozrijevaju vrlo rano (sorte u našoj ponudi dozrijevaju od sredine svibnja do sredine lipnja), mogu se jesti sirovi ili u džemovima, sladoledu, jogurtu, kolačima, no koriste se i kod spremanja divljači i crvenog mesa.

Više osnovnih informacija o uzgoju haskapa možete pročitati ovdje.

DOLAZAK U ROD: Polovinom lipnja.

OPRAŠIVAČI: Nije samooplodna voćna vrsta te treba saditi barem dvije različite sorte zajedno, a preporučuje se saditi i tri do četiri sorte u nasadu, koje cvatu u isto vrijeme. Za sorte koje su oprašivači, molimo pogledati piktogram.