Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Izradili smo (Rasadnik Milić d.o.o., Donji Miholjac, Z. Balokovića 7, OIB: 59908662277; dalje: „Rasadnik Milić d.o.o.“) ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Svi djelatnici Rasadnik Milić d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Cijenimo i štitimo Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu mora dati ili odobriti roditelj ili skrbnik.

Ispunjavanje narudžbe

Kako bi se napravila narudžba na ovoj web stranici, nužno je da korisnik ispuni podatke. Tijekom navedenog procesa od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese).

Slanje upita / razgovori (chat)

Kako bi se napravio upit na ovoj web stranici putem kontakt obrasca, tijekom slanja upita od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj web stranici.

Ova web stranica koristi Tidio, platformu za chat razgovore (čavrljanje) koja povezuje korisnike/posjetioce stranice s Rasadnik Milić d.o.o.. Prikupljamo e-mail adrese samo uz pristanak korisnika, a kako bi započeli komunikaciju. Navedene poruke i razgovori su spremljeni unutar Tidio aplikacije. Za više informacije, molimo pogledajte Politiku privatnosti Tidio aplikacije.

Rasadnik Milić d.o.o. ne koristi te poruke odnosno informacije iz poruka u druge svrhe, osim za odgovore na upite i komentare korisnika/posjetioca web stranice.

Log datoteke

IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali web stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom.

Linkovi

Ova web stranica sadrže linkove na druge web stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Rasadnik Milić d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim web stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovoj web stranici.

Newsletter

Na našoj internetskoj stranici pružamo Vam mogućnost prijave na naš Newsletter. Ako se prijavite na naš Newsletter, Vašu ćemo e-mail adresu i po potrebi Vaše ime upotrebljavati za slanje informacija o o aktualnim ponudama, novostima i događajima te edukativnim informacijama vezanim uz našu ponudu. To radimo poglavito radi toga  kako bismo vam  preporučili ponude o proizvodima i uslugama i stalno poboljšavali pružene usluge. E-mail adresa spremljena je u sučelju internetske stranice.

Podaci se koriste isključivo za slanje newslettera. Primanje newslettera može se otkazati u svakome trenutku i možete opozvati svoju privolu s budućim učinkom.

Odgovarajuću poveznicu za odjavu i uređivanje profila možete pronaći u svakom Newsletteru te u e-mailu koji dođe nakon aktivacije pretplate na Newsletter, ali i u posebnoj stranici koja se otvara u internetskom pregledniku odmah nakon prijave na Newsletter.

Nagradne igre

Imate mogućnost sudjelovanja u različitim nagradnim igrama putem naše Internet stranice, našeg Newslettera ili naših stranica na društvenim mrežama. Ako za pojedinu nagradnu igru nije određeno drugačije ili ako nam niste dali svoju izričitu privolu za drugu svrhu, Vaše osobne podatke koje ste nam proslijedili u okviru sudjelovanja u nagradnoj igri upotrebljavat ćemo isključivo za provođenje nagradne igre (npr. određivanje dobitnika, obavještavanje dobitnika, slanje nagrade, eventualno anonimna objava dobitnika). Ako na pojedinoj društvenoj mreži djelujete pod stvarnim imenom ili ako Vas se može prepoznati preko fotografija na Vašem profilu, ne možemo isključiti da će Vas moći identificirati drugi korisnici.

Pravna osnova za obradu podataka u okviru nagradnih igara je načelno članak 6. stavak 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka. U slučaju davanja privole u okviru nagradne igre, pravna osnova je članak 6. stavak 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako ste u okviru nagradne igre dali svoju privolu za obradu, imate pravo u svakom trenutku povući takvu privolu s budućim učinkom.

Vaše ćemo podatke prosljeđivati trećim stranama samo ako je to potrebno za provođenje nagradne igre (npr. za slanje nagrade ili prosljeđivanje podataka logističkom poduzeću) ili ako smo za to od Vas dobili izričitu privolu. Molimo Vas da imate u vidu da je kod nekih stranica na društvenim mrežama sudjelovanje eventualno moguće i direktno na javno vidljivim internetskim stranicama (na primjer na zidu ili putem komentara) i time i drugi korisnici mogu javno kroz Vašu interakciju s nama primijetiti Vaše sudjelovanje. Uz to, u takvim slučajevima se može na pojedinoj stranici vidjeti i činjenica da ste osvojili nagradu. Ako na pojedinoj društvenoj mreži djelujete pod stvarnim imenom ili ako Vas se može prepoznati preko fotografija na Vašem profilu, ne možemo isključiti da će Vas moći identificirati drugi korisnici.

Nakon završetka nagradne igre i objavljivanja dobitnika, osobni podaci sudionika se brišu s portala za upravljanje nagradnim igrama u roku dva tjedna od slanja nagrade. U slučaju nenovčanih nagrada, podaci dobitnika će se čuvati dok god traju zakonski rokovi za ostvarivanje zahtjeva po osnovi jamstva kako bi se u slučaju nedostatka, ako je to potrebno, omogućio popravak ili zamjena. Kod sudjelovanja u nagradnoj igri na nekoj stranici na društvenoj mreži (npr. putem objave li komentara) ne možemo utjecati na brisanje Vaših podataka od strane pružatelja usluge. Stoga, na takvo brisanje se dodatno primjenjuju odredbe o zaštiti podataka pojedinog pružatelja usluga.

Kontakt obrazac / e-mail kontakt / ankete za kupce

Vaše podatke obrađujemo isključivo sukladno utvrđenoj svrsi, a kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit. Pravnu osnovu za obradu podataka čini čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš i istodobno Vaš (opravdani) interes za ovu obradu podataka proizlazi iz cilja odgovaranja na Vaše upite, rješavanja eventualnih problema, a sve radi očuvanja i poticanja Vašeg zadovoljstva kao našeg kupca ili kao korisnika naše internetske stranice.

Ukoliko sudjelujete u anketama za kupce, utoliko je navedeno sudjelovanje isključivo na dobrovoljnoj osnovi. Kod takvih anonimnih anketa ne spremaju se informacije, temeljem kojih bi se mogli donijeti zaključci o sudionicima anketa. Pohranjujemo isključivo datum i vrijeme Vašeg sudjelovanja u anketi. Svaki osobni podatak koji navedete u okviru popunjavanja ankete, smatra se dobrovoljno danim te će biti pohranjen sukladno kriterijima predviđenim u Općoj uredbi o zaštiti podataka. Molimo Vas da u polja za slobodno upisivanje teksta ne unosite imena ili slične informacije temeljem kojih bi bilo moguće Vas ili druge osobe identificirati. U slučaju da ste dali privolu obradi podataka u okviru ankete, pravnu osnovu za obradu čini čl. 6. st. 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako ste dali privolu obradi podataka u okviru ankete, imate mogućnost danu privolu povući u svako doba s budućim učinkom. Pojedinosti o navedenom nalaze se u posebnim odredbama o zaštiti podataka pojedine ankete.

Pri odgovaranju na Vaše upite i pri procjeni rezultata anketa za kupce, iznimno je moguće da dođe do prosljeđivanja podataka našim izvršiteljima obrade. Navedeni izvršitelji obrade su pažljivo odabrani, dodatno ih kontroliramo te su ugovorno obvezani sukladno čl. 28. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Nadalje, u nekim će slučajevima biti potrebno Vaše upite proslijediti ugovornim partnerima (npr. dobavljačima kod upita koji su specifični za neke proizvode). U takvim slučajevima se upit prije toga anonimizira, na način da Vas treće osobe ne mogu identificirati. Ako će u pojedinačnom slučaju biti potrebno proslijediti Vaše osobne podatke, o tome ćemo Vas prethodno obavijestiti te Vas zamoliti za davanje privole. Vaše podatke, bez Vaše privole, nećemo prosljeđivati u navedenu svrhu.

Rezultati anketa se načelno upotrebljavaju samo za potrebe internih procjena. Prosljeđivanje navedenih podataka trećim osobama je načelno isključeno. Osobne podatke ne prosljeđujemo trećim osobama, osim ako postoji Vaša izričita privola za prosljeđivanje.

Obavijesti o promjenama

Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili odbiju naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka

Voditelj obrade podataka

Rasadnik Milić d.o.o., sa sjedištem u Donjem Miholjcu, Z.Balokovića 7, Republika Hrvatska je voditelj obrade vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

PRIKUPLJANJE I OBRADA PODATAKA

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime i prezime, adresa, OIB (u slučaju da zatražite izdavanje računa s OIB-om), broj telefona i / ili mobitela e-mail adresa.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice www.biobio.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

 • u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti korisnika koji pristupaju Internet stranici www.rasadnik-milic.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe kupcu, komunikacije s kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora,
 • radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
 • radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja);
 • radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama – upiti, novosti, ponude
 • radi povremenog slanja Newsletter-a koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd..
 • za obradu Vaše narudžbe, zamjene i povrate, podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima
 • Rasadnik Milić d.o.o. će prikupiti osobne podatke i informacije o povijesti kupca kada kupite proizvod kod nas te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz Vaš proizvod.

Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora u kupoprodaji robe predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Rasadnik Milić d.o.o. ne prikuplja podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu www.rasadnik-milic.hr. Niti jedan dio Internetske stranice www.rasadnik-milic.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

U koje svrhe i na temelju kojih pravnih osnova obrađujemo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679), važećeg Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i ostalim važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Vaše osobne podatke obrađujemo u svrhe koje su navedene u ovoj Izjavi (ili u svrhe koje su u skladu s tim svrhama) i to isključivo u skladu sa sljedećim pravnim osnovama:

 • Kupnja Proizvoda: isporuka Proizvoda, interna komunikacija unutar društva, ispunjavanje zakonskih obveza;
 • Newsletteri i ostale marketinške aktivnosti: komunikacija s vama bilo kojim putem (uključujući elektronskom poštom, telefonom, tekstualnim porukama, društvenim mrežama, postovima ili osobno), obavještavanje o novostima i mogućim prilikama za koje ste možda zainteresirani.
 • Naše internetske stranice: djelovanje naših internetskih stranica i upravljanje istima, pružanje sadržaja, prikazivanje oglašavanja i ostalih informacija, komunikacija i interakcija s vama putem naših stranica, sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, unaprjeđenje našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva;
 • Osobe, koje podnesu prigovor, reklamaciju odnosno uvažavaju garanciju te super jamstva: osiguravanje kvalitete sukladno zakonom i zaštita potrošača.
 • Sudionici i pobjednici nagradne igre: vođenje podataka o pobjednicima nagradne igre i ispunjavanje zakonskih obaveza.
 • Stranci, koji uvažavaju povrat PDV-a: povrat PDV-a i ispunjavanje zakonskih obaveza.

Pravne osnove na temelju kojih obrađujemo vaše osobne podatke:

 • Poduzimanje predugovornih radnji, sklapanje i izvršavanje ugovora

Osobne podatke koje nam pružite putem ponuda za sklapanje ugovora, samog ugovora i druge dokumentacije obrađujemo u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora u kojem ste stranka. Nadalje, osobne podatke obrađujemo u svrhu provođenja procesa sprečavanja potencijalnih negativnih iznenađenja nakon sklapanja / suradnje s vama.

Temeljem vaših narudžbi komuniciramo s vama vezano uz ugovor, provjeravamo transakcije, kao i kontroliramo kvalitetu putem odgovarajuće dokumentacije, odgovaramo na pritužbe, prigovore, reklamacije, pohvale, jamstva i ostale postupke vezane uz dobru reputaciju.

Ako ste kandidat za zapošljavanje vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe odvijanja natječajnog postupka. Tijekom natječajnog postupka vaše osobne podatke obrađujemo u svrhe procjena molbi za posao i zapošljavanja na otvorenim pozicijama.

U slučaju da sudjelujete u nagradnoj igri vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe provedbe nagradne igre i komuniciranja sa sudionicima u vezi s provedbom nagradne igre.

 • Ispunjavanje zakonskih obveza

Osim za stvarno ispunjenje (pred)ugovornih obveza, vaše podatke obrađujemo i u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza. Kao i svi ostali subjekti koji djeluju u poslovnoj sferi, i mi podliježemo nizu zakonskih obveza. Osobni podaci obrađuju se u svrhe provjere identiteta i dobi, poštivanja obveza kontrole i obavješćivanja prema poreznom pravu, arhiviranja podataka u svrhu zaštite i sigurnosti podataka, kao i u svrhe revizije od strane poreznih savjetnika/revizora, fiskalnih i drugih tijela vlasti.

 • Legitimni interesi

Vaše osobne podatke imamo pravo obrađivati u svrhe naših legitimnih interesa osim u slučajevima kada su od tih interesa jači vaši interesi ili vaša temeljna prava i slobode koje zahtijevaju zaštitu osobnih podataka. Pri tome ćemo uzimati u obzir vaša razumna očekivanja o obradi osobnih podataka.

Naš legitiman interes je obrada osobnih podataka u svrhe rješavanja sporova ili pritužbi, regulatorne istrage i postupanja po zahtjevima nadležnih tijela, ostvarivanja pravnih zahtjeva ili obrane od tuđih zahtjeva (npr. iznos neplaćenog blaga iz trgovine ili drugog objekta) i pružanje informacija pojedincima koji posjete našu web stranicu i obrate nam se putem online kontakt obrazaca („razgovarajte sada“).

Kako bi se napravio upit na ovoj web stranici putem kontakt obrasca, tijekom slanja upita od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj web stranici.

Ova web stranica koristi Tidio, chat platformu koja povezuje korisnike s korisničkom podrškom web stranice. Adrese e-pošte prikupljamo samo uz pristanak korisnika, kako bismo započeli chat. Razmijenjene poruke i podaci pohranjuju se unutar Tidio aplikacije. Za više informacija pogledajte njihovu Politiku privatnosti.
Rasadnik Milić d.o.o. ne koristi ove poruke ili podatke osim za praćenje registriranih problema ili upita korisnika. Vaši osobni podaci bit će obrađeni i proslijeđeni u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Rasadnik Milić d.o.o. ne koristi te poruke odnosno informacije iz poruka u druge svrhe, osim za odgovore na upite i komentare korisnika/posjetioca web stranice.

Nadalje, naš legitiman interes je obrada vaših osobnih podataka u svrhu sprječavanja prijevara i kaznenih djela te zaštite sigurnosti našeg informacijskog sustava, povjerljivih informacija, sigurnosti zaposlenika i imovine (npr. obrada podataka putem videonadzora koja se provodi za svrhu koja je nužna i opravdana za zaštitu naših osoba i imovine).

 • Privola

Vaše osobne podatke obrađujemo i u svrhu slanja e-mail obavijesti (za slanje informativnih i promotivnih sadržaja putem newslettera). Za ispunjavanje svrhe slanja e-mail obavijesti potrebna nam je vaša cijenjena privola za obradu osobnih podataka.

Ako vaše osobne podatke obrađujemo na temelju dane privole obavještavamo vaš da imate pravo u svakom trenutku povući privolu, na način opisan u točki 7. „Koja su vaša prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka?“.

Ako ćemo vaše osobne podatke namjeravati dodatno obrađivati u svrhu koja je različita od one za koju smo ih prikupili, prije te dodatne obrade pružit ćemo vam sve propisane informacije o toj drugoj svrsi.

Prijenos trećim stranama

Rasadnik Milić d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 • trećim osobama koja obavljaju pripremu i pakiranje robe temeljem ugovora s Rasadnik Milić d.o.o., trećim osobama e koja obavljaju usluge knjigovodstva za Rasadnik Milić d.o.o.
 • trećim osobama koje pružaju programersku podršku programersku održavanja sustava i unošenja novosti u sustav,
 • državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Rasadnik Milić d.o.o. zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
 • pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
 • kod plaćanja plaćanja kreditnim i debitnim karticama.

Rasadnik Milić d.o.o. u trenutku plaćanja na Internet stranici www.rasadni-milic.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva WEB STUDIO d.o.o. za internet usluge Sjedište: Ćićarijska 10, 51000 Rijeka (WS pay), ružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera bio&bio i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod WEB STUDIO d.o.o., koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

Rasadnik Milić d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane WEB STUDIO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja. Osobni podaci pohranjeni kod WEB STUDIO d.o.o.brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen osim kod opcije „Kupi odmah“.

Opcija „Kupi odmah“ je opcija u kojoj Kupac daje posebnu privolu „klikom“ na posebno označeno polje „Zapamti moje podatke“ čime pristaje na aktiviranje ove opcije koja mu omogućava da ne unosi prilikom svake kupnje svoje podatke već to uz njegovu privolu radi sustav WEB STUDIO d.o.o. Kupac u svakom trenutku ima mogućnost obrisati pohranjene podatke u ovoj opciji „Kupi odmah“ jednostavnim klikom na ikonu „Bin“ pored kriptiranog broja kartice na stranici Plaćanja, nakon čega će spremljeni podaci biti izbrisani od strane WEB STUDIO d.o.o. te će Kupac prilikom sljedeće kupnje ponovno unositi podatke samostalno.

Rasadnik Milić d.o.o. obavještava Kupca vezano uz gornju privolu na „Kupi odmah“ da WEB STUDIO d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Rasadnik Milić d.o.o. stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.

S navedenim izvršiteljima obrade sklopili smo ugovore u kojima je detaljno propisano postupanje s osobnim podacima, stoga isti nisu u mogućnosti obrađivati Vaše osobne podatke bez našeg naloga i prosljeđivati ih trećim stranama.

Svim ostalim stranama ovi podaci se neće dostavljati, a u slučaju da budu zatraženi od neke treće strane, prosljeđivat će se samo uz izričitu pisanu privolu ispitanika (kupca).

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe (zadržavanje prava kupaca, pravo na popust za dugogodišnje kupce sl.) , osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.

U slučaju davanja privole za newsletter, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za newsletter, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah u potpunosti obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Gdje se pohranjuju osobni podaci

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

 • podaci koje korisnik daje prilikom ispunjavanja narudžbe, pohranjuju se na serveru webshopa (u elektronskom obliku u bazama podataka i repozitorijima Hetzner Online GmbH cloud servera u Falkensteinu, Njemačka) u poslovnom programu kojemu pristup imaju naši određeni djelatnici uz šifre za pristup poslovnom programu te kod trećih osoba koje obavljanju knjigovodstvenu obradu odnosno poslove isporuke narudžbe,U svakom trenutku možete deaktivirati vašu podatke slanjem zahtjeva za brisanje a mail adresu [email protected].
 • podaci za promotivne svrhe: na stranicama webshopa (u elektronskom obliku u bazama podataka i repozitorijima Hetzner Online GmbH cloud servera u Amsterdamu, Falkensteina, Njemačka),
 • podaci o razgovorima (chat) putem aplikacije Tidio (na serverima aplikacije),
 • Podaci koji se odnose na slanje i povrat pošiljki kupcima čuvaju se kod trećih osoba koje obavljaju slanje pošiljki u elektronskom obliku.

Ispravci i ažuriranje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti slanjem e-maila na adresu [email protected]

Pristup 

Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Rasadnik Milić d.o.o. ima pohranjene slanjem upita na email adresu [email protected].

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu [email protected] i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu [email protected]

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Kako bismo osigurali zaštitu osobnih podataka, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i stranice www.rasadnik-milic.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka uzimamo ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako provodimo razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.rasadnik-milic.hr te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Rasadnik Milić d.o.o. se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU, a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.

Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našoj web stranici možete poslati e-mail na: [email protected]

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Ako ste za određenu svrhu obrade Vaših osobnih podataka dali privolu, imate pravo povući je u bilo koje vrijeme, ali to neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.

U vezi osobnih podataka imate sljedeća prava:

– zatražiti pristup osobnim podacima,

– ispravak ili brisanje osobnih podataka,

– ograničavanje obrade koji se odnose na ispitanika,

– prigovora na obradu takvih,

– prenosivost podataka,

– prigovora nadzornom tijelu,

ali samo u onoj mjeri kojom se ne krše obveze zakonskih propisa iz područja obračuna poreza te drugih propisa koji određuju rokove čuvanja dokumentacije i sl..

Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi webshop Rasadnik Milić d.o.o..

Posebne odredbe o zaštiti osobnih podataka na društvenim mrežama

Odredbe o zaštiti osobnih podataka na našim društvenim mrežama
U nastavku Vas želimo informirati o obradi Vaših osobnih podataka na našim stranicama na društvenim mrežama u skladu s člankom 13. Opće uredbe o zaštiti podataka.

U odnosu na dolje navedena prikupljanja i obrade osobnih podataka putem društvenih mreža voditelji obrade smo djelomično mi Rasadnik Milić d.o.o., , a djelomično pojedini pružatelji usluga platformi društvenih mreža (dalje: „pružatelji usluga“).

Za određene obrade osobnih podataka mi i pružatelji usluga se smatramo zajedničkim voditeljima obrade u smislu članka 26. Opće uredbe o zaštiti podataka (obrade navedene u točki 4.).

Mi, društvo Rasadnik Milić d.o.o., , upravljamo sljedećim stranicama na društvenim mrežama (dalje: „stranice“):

• Facebook: [https://www.facebook.com/Rasadnik-Milic-216701228403952/,
• Instagram: [https://www.instagram.com/rasadnik_milic/],

Na obrade podataka koje provode pružatelji usluga (npr. upravljanje članovima i podijeljenim informacijama) imamo samo ograničeni utjecaj. U slučajevima u kojima možemo utjecati na takve obrade, u okviru raspoloživih mogućnosti utječemo na to da pružatelji usluga obrađuju osobne podatke u skladu s propisima o zaštiti podataka. Međutim, u mnogim slučajevima ne možemo utjecati na obradu podataka od strane pružatelja usluga te ne znamo točno koje osobne podatke on obrađuje.

Pružatelj usluga upravlja cijelom IT strukturom usluge, zadržava pravo na vlastite odredbe o zaštiti podataka i održava vlastiti korisnički odnos s Vama (ako ste registrirani korisnik te društvene mreže). Osim toga, pružatelj usluga je isključivo odgovoran za sva pitanja u vezi s podacima Vašeg korisničkog profila, a kojima mi kao tvrtka nemamo pristup.

Detaljnije informacije o obradi osobnih podataka od strane pojedinog pružatelja usluga i ostalim mogućnostima prigovora možete pronaći u njegovoj izjavi o zaštiti podataka:

• Facebook: [https://www.facebook.com/privacy/explanation],
• Instagram: [https://help.instagram.com/519522125107875],

U okviru korištenja društvene mreže pojedini pružatelj usluga obrađuje Vaše osobne podatke u pravilu i na serverima koji se nalaze u trećim zemljama, posebice u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu.3. Naša odgovornost

Svrha naše obrade podataka na našim stranicama na društvenim mrežama je obavještavanje kupaca o ponudama, proizvodima, uslugama, akcijama, nagradnim igrama, specifičnim temama, novostima tvrtke i interakcija s posjetiteljima stranica o tim temama te odgovaranje na pitanja, pohvale i kritike.

Zadržavamo pravo brisanja sadržaja, ako je navedeno potrebno. To je primjerice slučaj kod objava koje krše pravne propise ili nisu u skladu s pravnim propisima, komentara koji izražavaju mržnju, sugestivnih komentara (eksplicitno seksualni sadržaji) ili privitaka (npr. slike ili videozapisi) koji između ostalog krše autorska prava, osobna prava, kaznene zakone ili etička načela Rasadnik Milić d.o.o..

Eventualno ćemo podijeliti Vaš sadržaj na našoj stranici ako je to funkcija društvene mreže te s Vama komuniciramo putem društvene mreže. Pravna osnova za obradu je članak 6. stavak 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Podaci se obrađuju u interesu vođenja naših odnosa s javnošću i komunikacije s korisnicima.

Pružatelj usluga nema mogućnost utjecati na obradu Vaših podataka koju vrši Rasadnik Milić d.o.o. u okviru komunikacije s kupcima ili nagradnih igara.

Kao što je već navedeno, u okvirima u kojima nam to omogućuje pružatelj usluge, vodimo brigu o tome da naše stranice na društvenim mrežama što više uskladimo sa zaštitom osobnih podataka.

Podaci koje ste objavili na našim stranicama na društvenim mrežama, kao što su npr. komentari, videozapisi, slike, lajkovi, javni obavijesti itd., objavljuju se u tu svrhu preko društvene mreže te ih nikada ne koristimo i ne obrađujemo u druge svrhe.

Eventualno dijelimo Vaše sadržaje na našoj stranici ako je to funkcija društvene mreže te komuniciramo preko društvenih mreža. Ako nam postavite upit putem društvene mreže, možemo Vas, ovisno o odgovoru, uputiti na druge sigurnije komunikacijske kanale koji jamče povjerljivost.

Što se tiče podataka koje nam dostavite na povjerljiv način (npr. putem funkcije privatne poruke, dopisa ili e-maila) načelno ih ne prenosimo trećim stranama. Iznimno, podatke po našem nalogu obrađuju izvršitelji obrade. Oni su pažljivo odabrani, kod njih provodimo audite i ugovorno su obvezani u skladu s člankom 28. Opće uredbe o zaštiti podataka. Osim toga, može biti potrebno da ugovornim partnerima (npr. dobavljačima kod upita specifičnih za proizvode) prosljeđujemo isječke Vašeg povjerljivog upita radi obrade upita. U takvim slučajevima upit se prethodno anonimizira tako da ga treća strana ne može povezati s Vama. Ako je u određenom slučaju potrebno proslijediti Vaše osobne podatke, o tome ćemo Vas prethodno obavijestiti i zatražiti Vašu privolu.

Svi osobni podaci koje ste nam dostavili u okviru Vašeg upita (sugestije, pohvale ili kritike) putem sigurne poruke, brišu se najkasnije u roku 90 dana nakon što smo Vam poslali zadnji odgovor, odnosno anonimiziraju se na siguran način. Rok brisanja određen je na način da smo uzeli u obzir okolnost, da se u pojedinim slučajevima događa, da nas Vi kao naš kupac nakon našeg odgovora ponovno kontaktirate u vezi istog predmeta te se u takvom slučaju moramo pozvati na prijašnju korespondenciju. Iskustvo je pokazalo da u pravilu nakon 90 dana više ne zaprimamo upite koji se odnose na prethodno poslane odgovore s naše strane. U pojedinim slučajevima može se dogoditi da zbog zakonskih razloga (npr. kod osiguranih slučajeva, u slučaju prigovora sukladno Zakonu o zaštiti potrošača) Vaše osobne podatke pohranjujemo duže. U takvim slučajevima Vaše podatke ne pohranjujemo duže nego što je zakonski propisano.

Sve Vaše javne objave na našoj stranici ostaju na vremenskoj crti vremenski neograničeno, osim ako ih obrišemo zbog aktualiziranja teme, kršenja nekog pravnog propisa ili povrede naših načela ili ako ih Vi sami obrišete.

Nismo u mogućnosti utjecati na brisanje Vaših podataka od strane pružatelja usluga. Stoga, na takvo brisanje se dodatno primjenjuju odredbe o zaštiti podataka pojedinog pružatelja usluga.b) Nagradne igre

Sa sljedećim pružateljima usluga postoji odnos prema članku 26. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (zajednički voditelji obrade):

• Facebook [https://en-gb.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum],
• Instagram.

U odnosu na metode praćenja internetskih stranica (web tracking) pružatelja usluge, mi i pružatelj usluge se smatramo zajedničkim voditeljima obrade. Web tracking se može odvijati neovisno o tome jeste li prijavljeni ili registrirani na društvenu mrežu. Kao što smo već napomenuli, na web tracking metode društvenih mreža nemamo utjecaj niti ih možemo isključiti.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka putem web tracking metoda je Vaša privola u skladu s člankom 6. stavak. 1. točki a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ostale informacije o primateljima odnosno kategorijama primatelja te trajanju pohrane odnosno kriterijima za utvrđivanje trajanja pohrane možete vidjeti u izjavama pružatelja usluga o zaštiti osobnih podataka. Na navedeno nemamo utjecaja.

Mogućnosti ostvarivanja Vaših prava na sprečavanje web tracking metoda ili na povlačenje Vaše privole možete vidjeti u izjavama pružatelja usluga o zaštiti osobnih podataka koje su navedene pod točkom 2. Putem kontakt podataka koji su navedeni u pojedinom impressumu možete u tu svrhu kontaktirati i pružatelje usluga.

U pogledu statistika koje nam pružatelj usluga stavlja na raspolaganje, na njih možemo utjecati i spriječiti ih samo u ograničenoj mjeri. Međutim, vodimo brigu o tome da nam se ne stavljaju na raspolaganje dodatni neobvezni statistički podaci.

Molimo Vas da imate u vidu da pružatelj usluge društvene mreže koristi Vaše profilne podatke i podatke o korisničkom ponašanju na temelju vlastitih odredbi o korištenju i zaštiti osobnih podataka kako bi analizirao Vaše navike, osobne odnose i preferencije. Rasadnik Milić d.o.o. nema utjecaj na obradu ili prosljeđivanje Vaših podataka od strane pružatelja usluge.

Ako podatke prenosimo primateljima u tzv. trećim zemljama (koji imaju sjedište izvan Europskog gospodarskog prostora), to možete vidjeti u podacima o primateljima/ kategorijama primatelja u okviru opisa pojedine obrade podataka. Za određene tzv. „treće zemlje“ je Europska komisija donijela tzv. odluku o primjerenosti kojom je potvrdila postojanje standarda zaštite osobnih podataka, koji je usporediv sa razinom zaštite osobnih podataka u Europskom gospodarskom prostoru. Popis takvih zemalja možete pronaći na sljedećem linku: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

U slučaju da u nekoj zemlji ne postoji usporedivi standard zaštite osobnih podataka, obratit ćemo posebnu pažnju na to da je zaštita podataka osigurana primjenom drugih mjera. Navedeno je primjerice moguće primjenom obvezujućih korporativnih pravila, standardne ugovorne klauzule Europske komisije o zaštiti osobnih podataka, certifikatima ili priznatim kodeksima postupanja. Molim obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka (točka 7.), ako želite dobiti više informacija o ovoj temi.

Vaša upotreba društvene mreže također može rezultirati obradom Vaših podataka u tzv. trećoj zemlji (izvan Europskog gospodarskog prostora) od strane pružatelja usluge. Za više informacija o obradi vaših podataka u trećoj zemlji na koju Rasadnik Milić d.o.o. nema utjecaja, pogledajte izjave o zaštiti osobnih podataka pružatelja usluge koje su navedene u točki 2.6. Vaša prava ispitanika

Pored prava na povlačenje privole, u slučaju ispunjenja pojedinih zakonskih pretpostavki dodatno imate sljedeća prava:
• Pravo na pristup spremljenim osobnim podacima sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka;
• Pravo na ispravak netočnih ili na dopunu nepotpunih podataka sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka;
• Pravo na brisanje spremljenih podataka sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka;
• Pravo na ograničavanje obrade Vaših podataka sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka;
• Pravo na prijenos podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Detaljnije informacije o pojedinom pravu možete vidjeti niže na ovoj web stranici pod rubrikom „PRAVA KOJA IMATE KAO ISPITANIK“.

U slučaju pitanja u vezi naših stranica na društvenim mrežama ili radi ostvarivanja prava u vezi obrade Vaših podataka (prava ispitanika), možete se obratiti na [email protected]

Promjena Politike privatnosti

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici Rasadnik Milić d.o.o. Nastavak upotrebe naše web stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti. U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 15. siječnja 2024. godine.

Uporaba kolačića

Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima na https://dev.plant-garden.si/politika-o-kolacicima/.

Rasadnik Milić d.o.o.

Z. Balokovića 7

31 540 Donji Miholjac

OIB:59908662277

Tel: 031-631-959

Email: [email protected]

Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu