Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Banskove ruže su porijeklom iz središnje i zapadne Kine, gdje se stotinama godina  uzgajaju na nadmorskim visinama od 500–2200m. Prvu banksovu ružu je u Europu uveo William Kerr, kojeg je sir Joseph Banks poslao u ekspediciju u potrazi za biljkama.

Banksove ruže su poluzimzelene ruže penjačice koje su za razliku od većine ruža, praktički bez trnja što ih čini vrlo lakim za održavanje i orezivanje te idealnom za dvorišta u kojima borave djeca i kućni ljubimci.
Brzog je rasta, naraste do 12 m u visinu te do 5 m u širinu.
Jedna je od najranije cvatućih ruža, cvate u travnju i svibnju, a cvjetovi su na gustim, lijepim visećim kiticama, ugodnog i blagog mirisa.
Izvrstan je izbor za lukove, pergole, ograde i sl..
Podnosi temperature do -23 °C.
Banksove ruže uglavnom su otporne na bolesti. Dobro uspijevaju na različitim tlima, no ako je moguće ipak birajte dobro drenirano tlo te osunčani položaj.
Budući da daje cvjetove na dvogodišnjim i starijim granama, prvih nekoliko godina nije potrebna rezidba, tj .pustite da se vaša biljka prirodno grana i širi.
Osnovni cilj rezidbe je uklanjanje odumrlih, bolesnih ili nepravilnih grana, a po potrebi možete i formirati biljku u željeni uzgojni oblik.

Sortiraj

Banksova ruža 'Alba Plena' - Rosa banksiae (kontejner)

9,16 

Banksova ruža 'Lutea' - Rosa banksiae (kontejner)

9,16 

Banksova ruža 'Rosea' - Rosa banksiae (kontejner)

9,16 

Banksova ruža 'Rosea' (≈50 cm) - Rosa banksiae (kontejner 5L)

22,89 
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu