Upute za sadnju ruža

Naslovna / Upute za sadnju ruža

Mjesto sadnje

Ruže zahtijevaju najmanje 6 sati sunca dnevno, također je važna i dobra cirkulacija zraka. Prikladno tlo bi trebalo biti srednje ilovasto, blago kiselo i dobro drenirano. Ruže ne podnose dužu natopljenost vodom.

Sadnja

Prvi korak je označavanje mjesta sadnje, kako biste bili sigurni da će grmovi biti posađeni na planirane razmake. Iskopajte rupu dubine i promjera 30 cm. Pomiješajte 1/3 izvađenog tla sa 1/3 stajskog gnojiva i 1/3 treseta.

Na dno rupe stavite napravljenu mješavinu, zatim stavite ružu tako da je mjesto okulacije (razmnožavanja) u ravnini površine zemlje (PVC foliju obavezno skinuti). Prostor između korijena i stijenke rupe ispunite prehodno napravljenom mješavinom za sadnju (1/3 izvađenog tla, 1/3 stajskog gnojiva,  1/3 treseta. ), dobro natisnite i obilato zalijte. Ako postoji opasnost od smrzavanja dobro nagrnite tlom, a nakon kretanja vegetacije tlo uklonite.

 

Razmaci sadnje

Hibridne čajevke i floribunde sadite na razmak 60 do 90 cm, penjačice 200 do 300 cm, mini ruže 30 do 40 cm, a kod pokrivačica tla računajte na širenje od cca 100 cm.

Sadnja ruža stablašica

Sadnja ruža stablašica je ista kao i običnih ruža, samo što je njih potrebno privezati za drveni oslonac kako bi se zaštitile od lomljenja. Ono na što treba obratiti pažnju kod stablašica je zaštita tijekom zime. U tom je periodu krošnju stablašica potrebno prekriti papirom, najlonom ili jutenom vrećom kako se ne bi smrznula.

 

Dostava

Cijena dostave iznosi 60,00 kn, PDV uključen, dok je dostava besplatna za narudžbe vrijednosti preko 600,00 kn, PDV uključen.

Minimalna vrijednost naručenih proizvoda je 100,00 kn, PDV uključen.

Svaka Vaša narudžba smatrati će se ponudom za sklapanje ugovora te će ugovor biti sklopljen tek nakon što zaprimite Potvrdu Vaše narudžbe putem e-maila.

Ove informacije su dane isključivo u informativne svrhe, dok se Općim uvjetima poslovanja ( https://www.rasadnik-milic.hr/uvjeti-poslovanja/ ) utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda i sl. koji su naručeni od strane Naručitelja putem web stranice www.rasadnik-milic.hr.

Za više detalja vezanih uz  proces naručivanja  proizvoda kliknite ovdje.