Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 3-4 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Merala/Mongolska borovnica ‘Northline’ – Amelanchier lamarckii (kontejner)

OPIS:  Amelanchier alnifolia (mongolska borovnica, saskatoon) je listopadni grm koji naraste od 2-4 metra visine. Iznimno je otporna na niske temperature (do -50°C) i sušna razdoblja. Okus plodova je sladak i orašast. Plodovi su iznimno bogati hranjivim tvarima, vlaknima, mineralima i vitaminima A, E, C i B, konzumiraju se  sirovi ili se koriste u jelima, prerađuju u džemove, a mogu se dodati mliječnim proizvodima.

UZGOJ I NJEGA: Mongolska borovnica nema neke posebne zahtjeve po pitanju kvalitete tla, osim što ne podnosi slabo propusna tla. 

DOLAZAK U ROD: Plodove donosi  nakon 3-4 godine i medonosna je biljka. Cvate u travnju sitnim snježno bijelim cvjetovima,  skupljenim u uspravne i bogate cvati. Mongolska borovnica dolazi u rod polovicom lipnja i predstavlja jednu od najranijih vrsta voća.

OPRAŠIVAČI: Samooplodna

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 5.6., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

4,65 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu