Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 3-4 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Purpurna žutika ‘Atropurpurea’ – Berberis thunberghii atr. (kontejner)

Promjer posude: 11 cm.

OPIS: Prekrasan listopadni grm, koji tijekom cijele godine daje živost svakom vrtu svojom crvenom bojom lista. Vrlo lako se uzgaja, dosta je otporna da sušne uvjete, biljne bolesti i štetnike. Purpurna žutika godišnje poraste i do 30 cm, a odrasle biljke dosegnu i do 1,8 metara visine.  Berberis se može uzgajati kao živica ili pojedinačni grm. Podnosi temperature do -20°C.

UZGOJ I NJEGA:  Purpurna žutika zahtijeva relativno malo održavanja, rezidba se može obaviti u bilo koje doba godine, no ipak se preporučuje rezidbu obaviti u proljeće, prije kretanja vegetacije. Purpurna žutika najbolje uspijeva na suncu ili u djelomičnoj sjeni. Vrlo je prilagodljiva i suhim i vlažnim uvjetima, a odlično podnosi i urbana područja.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 31.3., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

6,50 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu