Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Sold: 265 / 279

Ulje neema 1000 ml

DJELOVANJE:

Ulje neema je bio ojačivač koji se stotinama godina se koristi u poljoprivredi.  

Dobiva se hladnim prešanjem sjemenki biljke neem (lat. Azadirachta indica). Ulje neema žute je do smeđe boje i mirisa na češnjak/sumpor.

Ulje neema sastoji se od mnogo komponenti, među kojima je najvažnija azadirahtin.

NAMJENA:

Ulje nema možemo koristiti u fazi mirovanja, ali i tijekom vegetacije biljaka – kao folijarni pripravak,  koji apliciramo direktno na biljku.

Također, neem ulje možemo aplicirati i na tlo oko biljke. Takvom primjenom, korijenov sustav usvaja neem ulje te djeluje na štetnike koji se nalaze na biljci, ali i u tlu.

PRIMJENA:

Primjenjuje se u koncentraciji 0.8 do 1% 

(80-100 ml ulja na 10 L vode ili 8-10 ml ulja na 1 L vode).

Tretiranje obaviti rano ujutro ili kasno navečer, ponoviti tretman svakih 10-15 dana. U slučaju prevencije ili za postizanje boljih rezultata, primjena se može obaviti i svakih 7 dana. 

Neem ulje može uzrokovati oštećenje osjetljivih biljaka pa testirajte malo područje i pričekajte 24 sata na eventualne znakove oštećenja lista.

Razrijeđenu količinu ne čuvati.

 

MJERE OPREZA:

Izbjegavati dodir s kožom i očima, u slučaju kontakta isprati s vodom. Prilikom uporabe nositi zaštitnu masku, odijelo i naočale.  

Čuvati izvan dohvata djece, na hladnom, suhom i tamnom mjestu te dalje od izvora topline i otvorenog plamena.

Nakon upotrebe dobro oprati ruke i opremu. 

Neem ulje prelazi u kruto stanje na temperaturi  ispod 9°C. Ako se to dogodi, stavite bocu u posudu s toplom vodom ili na sunce dok ponovno ne postane tekuće.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

PH ulja je 6.5 – 7.5.

Neem ulje je odobreno za upotrebu ekološkoj poljoprivredi u skladu sa: NPOP-om, Europskom uredbom br. 834/2007 i 889/2008, USDA-NOP, IMO-Švicarska i ISO standard 9001:2008 za sustav upravljanja kvalitetom.

Ne sadrži teške metale i druge toksične elemente iznad MDK prema Pravilniku o zaštiti poljoprivrednog zemljišta od onečišćenja [NN 9/2014]. Sadržaj teških metala u mg/kg proizvoda: Cink [Zn] = 10,30 | Bakar [Cu] = 1,84 | Kadmij [Cd] < 0,1 | Olovo [Pb] < 1,0 | Nikal [Ni] = 0,15 | Krom [Cr] = < 1,0 | Živa [Hg] < 0,01.


Podaci o proizvodima na web shopu (uključujući fotografije) informativnog su karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu.

22,87 

Dostupnost: 14 na zalihi
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu