Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Lejlandski čempres (≈50 cm) – Cupressocyparis leylandii (kontejner)

OPIS:  Lejlandski čempres je zimzeleno, crnogorično stablo uspravnog rasta. Odličan je izbor za formiranje guste i dugotrajne žive ograde koje će štititi od pogleda, vjetra i onečišćenja. Iznimno brzo raste te naraste oko 1 m godišnje, a u idealnim uvjetima do 1,5 m godišnje.

Dobro se prilagođava različitim tipovima tla, kao i različitim klimatskim uvjetima te je pogodan za sadnju na kontinentu, ali i u obalnom području (dobro podnosi posolicu).

UZGOJ I ODRŽAVANJE: Dobro podnosi sušu i visoke temperature (otporan je do do -30°C.). Odgovara mu sadnja  polusjenovitom do sunčanom položaju. Sadi se na razmak od 60-100 cm, često kao živa ograda te odlično podnosi orezivanje.  Praktički nema bolesti i štetnika.

Promjer posude: 16 cm


Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 25.4., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

10,78 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu