Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Sold: 162 / 173

Pitomi kesten (kontejner) – Castanea sativa

Promjer posude: 16 cm.

OPIS:  Listopadno je drvo visine 20 do 30 metara. U mladosti je glatke kore koja kasnije postaje sivo-smeđa i uzdužno ispucala. Plod kestena ima visoke nutritivne vrijednosti i jedna je od prvih namirnica kojom se čovjek prehranjivao. Često je u siromašnim krajevima služio ljudima kao zamjena za brašno i krumpir. Plod pitomog kestena se odlikuje smeđom bojom i sjajnom površinom. U bodljikavoj ježici najčešće su smješteni po jedan do tri ploda, od kojih je srednji plod plosnat s uspravnim vrhom, dok su krajnji sa središnje strane ovalni s povijenim vrhom prema unutra. Kesten cvjeta u lipnju poslije listanja, tako da nema opasnosti od mrazeva.

UZGOJ I NJEGA:  Kestenu odgovaraju bogata i duboka tla, blago kisele reakcije (ph 5.5 do 6.5). Mjesto za sadnji bi trebalo biti ocjedito i osunčano barem polovicu dana. Za uzgoj je potrebno da kesten bude posađen u paru od dvije ili tri  sadnice, radi međusobnog oprašivanja. Toplina je najvažniji klimatski čimbenik za uspijevanje pitomog kestena. Kesten podnosi minimalne do -26°C.

NAPOMENA: SAMO ZA UKRASNE NAMJENE!

Više informacija pogledajte na: piktogramima (“sličice na bijeloj podlozi”), kalendaru dozrijevanja u ovom prikazu stranice te u kalendaru dozrijevanja sadnica voća.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 13.3.., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

9,62 

Dostupnost: 11 na zalihi
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu