Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Kordilina ‘Red Star’ – Cordyline australis

OPIS:  Australska kordilina (lat. Cordyline australis) ističe se po jarkocrvenim listovima kojima osvaja na prvi pogled.  Danas je jedna od najpopularnijih ukrasnih sobnih biljaka.

Svoju popularnost postigla je zahvaljujući jarkocrvenim listovima koji svakoj prostoriji odaju dašak egzotike.
Ovo egzotično bilje ima stablo nalik na palmu, a u prosjeku naraste do 60 centimetara. U prirodi australska kordilina može narasti do nekoliko metara.

UZGOJ I NJEGA:
Što se tiče uzgoja, australska kordilina nije previše zahtjevna. Potrebna joj je dovoljna količina dnevnog svjetla, ali se ne preporučuje da je držite pored prozora. Naime, kordilina poznata je po tome što ne podnosi prejako sunce. Najbolje joj odgovara sobna temperatura od 20 do 24 stupnjeva Celzijusa.
Zalijeva se nekoliko puta tjedno, u ljetnim mjesecima nešto češće.

Biljku je moguće uzgajati i vani, no podnosi blagi minus ( -1°C do -2°C ) te ju je u našim klimatskim prilikama potrebno biljku skloniti na toplije mjesto, prije niskih temperatura.

Jednom godišnje (najbolje u proljeće), potrebno je presađivanje.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 6.9., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

9,16 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu