Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Američka brusnica – ‘Howes’ (kontejner)

OPIS: Plodovi američke brusnice puno su krupniji nego kod europske brusnice. Brusnica je dugovječna biljka, nasadi brusnica traju 30 i više godina. Izdanci su drvenasti,  lišće je tamno zeleno, a u fazi mirovanja crvenkasto. Plod se koristi za pite i torte, džemove i sirupe, dodaje se kolačima i nadjevenim pecivima, a i ukusan je sastojak voćnih kupova i frapea. Jela od mesa vepra i druge divljači zadržavaju svojstvenu aromu, koju umak od brusnice ublažava pa je meso probavljivije. Brusnica je biljka od davnina poznata po svojem blagotvornom djelovanju na urinarni trakt i tegobe izazvane urinarnim infekcijama. Brusnica se potvrdila i kao prirodni antibiotik. Plodovi brusnice su bogati različitim zaštitnim tvarima, sadrže minerale, vitamin A, vitamin C, kalij i biljna vlakna. Crvena tvrda bobica zbog veće količine vitamina C ima kiselkast okus. Pogodna je za sadnju na okućnici, tako da je moguće imati plodove ove biljke na dohvat ruke.

Sadnice se sade se na razmak od 1×1 metar, naša preporuka je formirati uzdignutu gredicu s tlom prilagošenim za uzgoj brusnice.

Američka brusnica ima izdanke koji su puzajući (dužine od 1 do 2 m), a na njima izrastaju izdanci dužine 20 cm na kojima su cvatovi na kojima nastaju plodovi. Izdanci se mogu pustiti da idu

Po zemlji ili se usmjeravaju u red ili na neku potporu kako bi se olakšalo branje plodova U ljetnim mjesecima potrebno je redovito zalijevanje. Preporučena kiselost zemljišta (ph) je 4-5.

Plod sorte Howes je ovalan, nešto sitniji, tamnocrvene boje. Meso je hrskavo, s visokim sadržajem pektinskih tvari. Jedna od karakteristika po kojoj se sorta “Howes” prepoznaje je dosta uspravnih izboja, koji se isprepliću.

DOLAZAK U ROD: Krajem listopada.

OPRAŠIVAČI: Brusnice su samoplodne.

Više informacija pogledajte na: piktogramima (“sličice na bijeloj podlozi”), kalendaru dozrijevanja u ovom prikazu stranice te u kalendaru dozrijevanja sadnica voća.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 15.1., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

3,85 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu