Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Feijoa ’Gemini’ – Acca Sellowiana

OPIS:
Zimzeleni grm, visine do 2m i i 2,5m širine, lijepih cvjetova, prepoznatljiv po duguljastim, sivo zelenim listovima, dok je naličje lista je srebrno-bijele boje. Plodovi su jajoliki , dužine 4-6 cm i 3-5 cm širine.  Meso ploda je bogatog slatkastog okusa, s aromama ananasa i guave. U Južnoj Americi i Novom Zelandu feijoa se komercijalno uzgaja radi plodova, no Velikoj Britaniji cvjetovi su razlog popularnosti ove biljke, što i ne čudi, s obzirom feijoa ima vrlo uočljiv cvijet, bijelo-crvenkastih latica.

UZGOJ I NJEGA:
Podnosi blage zime (do -10C), ali preporuka je ipak da se tijekom zime unese u zaštićeni prostor.  Uspijeva na različitim tlima i dosta je otporna je na sušu. Štete od vjetra mogu nastati kada je stablo preopterećeno s plodovima pa bi mjesto sadnje trebalo donekle zaklonjeno od vjetra Preporučeni razmak sadnje je: 4,5m x 4,5m.
DOLAZAK U ROD: Jesen
OPRAŠIVAČI: Feijoa je samooplodna ili djelomično samooplodna vrsta, no ipak bi zbog redovite i veće rodnosti trebalo posaditi dvije sorte.

OPIS SORTE GEMINI: Nešto manjeg ploda, tanke pokožice, meso izvrsnog okusa.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 30.8., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

 

9,29 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu