fbpx

Feijoa “Gemini” – Acca Sellowiana

Početna / Proizvodi / Sadnice voća / Feijoa “Gemini” – Acca Sellowiana
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Feijoa “Gemini” – Acca Sellowiana

70.00 kn

Prodano

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

OPIS:
Zimzeleni grm, visine do 2m i i 2,5m širine, lijepih cvjetova, prepoznatljiv po duguljastim, sivo zelenim listovima, dok je naličje lista je srebrno-bijele boje. Plodovi su jajoliki , dužine 4-6 cm i 3-5 cm širine.  Meso ploda je bogatog slatkastog okusa, s aromama ananasa i guave. U Južnoj Americi i Novom Zelandu feijoa se komercijalno uzgaja radi plodova, no Velikoj Britaniji cvjetovi su razlog popularnosti ove biljke, što i ne čudi, s obzirom feijoa ima vrlo uočljiv cvijet, bijelo-crvenkastih latica.

UZGOJ I NJEGA:
Podnosi blage zime (do -10C), ali preporuka je ipak da se tijekom zime unese u zaštićeni prostor.  Uspijeva na različitim tlima i dosta je otporna je na sušu. Štete od vjetra mogu nastati kada je stablo preopterećeno s plodovima pa bi mjesto sadnje trebalo donekle zaklonjeno od vjetra Preporučeni razmak sadnje je: 4,5m x 4,5m.
DOLAZAK U ROD: Jesen
OPRAŠIVAČI: Feijoa je samooplodna ili djelomično samooplodna vrsta, no ipak bi zbog redovite i veće rodnosti trebalo posaditi dvije sorte.

OPIS SORTE GEMINI: Nešto manjeg ploda, tanke pokožice, meso izvrsnog okusa.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 30.8.2019. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.