fbpx

Smokva – ‘Little Miss Figgy™’ (Ficus carica)

Početna / Proizvodi / Sadnice voća / Smokva / Smokva – ‘Little Miss Figgy™’ (Ficus carica)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Smokva – ‘Little Miss Figgy™’ (Ficus carica)

79.00 kn (10.49 €)

OPIS: Little Miss Figgy™ je licencirana, patuljasta smokva koja može narasti do visine od 90 cm. To je minijaturna smokva kompaktne krošnje i  tamnih plavo-zelenih listova. Plodovi su tamnoljubičasti glatkog, narančastog mesa. Njezin patuljasti rast čini je pogodnim za uzgoj u kontejnerima ili u malim vrtovima. Izrazito je dekorativni grm. Iako je patuljastog rasta donosi obilne plodove u proljeće i jesen. Plodovi su vrlo ukusni, a mogu se konzumirati sirovi, sušeni ili u prerađevinama kao pekmez ili džem.

UZGOJ  I NJEGA: Dobro uspijeva na svim vrstama tla, osim na teškim glinastim tlima. Odgovara joj položaj sa puno sunca i topline, tijekom zime ju je dobro zaštititi od niskih temperatura.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 11.6., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.