fbpx

Viburnum (Udikovina)- Viburnum Opulus

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Viburnum (Udikovina)- Viburnum Opulus
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Viburnum (Udikovina)- Viburnum Opulus

50.00 kn

Prodano

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

OPIS: Viburnum opulus je listopadni grm visine i širine preko četiri metra. U proljeće udikovina očarava prekrasnim bijelim loptastim cvatovima. Listovi su veliki, postrance nazubljeni, a u jesen dobiju jarko crvenu boju.

UZGOJ I NJEGA: Udikovina se uzgaja kao pojedinačni grm ili neformalna živica. Podnosi sadnju ispod drveća i manje osunčane položaje. Grmove je potrebno orezati prije kretanja vegetacije, pri čemu se uklanjaju sve oštećene grane. Grane koje „zagušuju“ grm potrebno je također ukloniti. Kako bi zadržali formu grma, ocvale izboje također orežite. Viburnum je moguće i oblikovati u stabalce na način da u prvoj godini odaberete najbolju granu i privežete je uz potporanj (postrane izboje iz ove grane također tijekom vegetacije uklonite). Nakon što stabalce postigne željenu visinu potrebno ga je prikratiti, kasnija rezidba ista je kao i za grm.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 17.9.2020. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.