Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 3-4 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Viburnum (“snježna gruda”) ‘Roseum’ – Viburnum opulus (kontejner)

OPIS: Viburnum opulus (“snježna gruda”, “snježna lopda”) je listopadni grm visine i širine preko četiri metra. U proljeće udikovina očarava prekrasnim bijelim loptastim cvatovima. Listovi su veliki, postrance nazubljeni, a u jesen dobiju jarko crvenu boju.

UZGOJ I NJEGA: Udikovina se uzgaja kao pojedinačni grm ili neformalna živica. Podnosi sadnju ispod drveća i manje osunčane položaje. Grmove je potrebno orezati prije kretanja vegetacije, pri čemu se uklanjaju sve oštećene grane. Grane koje „zagušuju“ grm potrebno je također ukloniti. Kako bi zadržali formu grma, ocvale izboje također orežite. Viburnum je moguće i oblikovati u stabalce na način da u prvoj godini odaberete najbolju granu i privežete je uz potporanj (postrane izboje iz ove grane također tijekom vegetacije uklonite). Nakon što stabalce postigne željenu visinu potrebno ga je prikratiti, kasnija rezidba ista je kao i za grm.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 29.4., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

6,50 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu