Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
Sve narudžbe isporučujemo redovno - rok isporuke je 4-5 radnih dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Sold: 100 / 139

Banksova ruža ‘Alba Plena’ – Rosa banksiae (kontejner)

Promjer posude: 11 cm.

OPIS: Ruža penjačica koja je za razliku od većine ruža, praktički bez trnja što ju čini vrlo lakom za održavanje i orezivanje te idealnom za dvorišta u kojem se djeca i kućni ljubimci. 

Brzog je rasta, naraste do 12 m u visinu te do 5 m u širinu.

Jedna je od najranije cvatućih ruža, cvate u travnju i svibnju, a cvjetovi rastu u gustim, lijepim visećim kiticama te su ugodnog i blagog mirisa.

Izvrstan je izbor za lukove, pergole, ograde i sl..

Podnosi temperature do -23 °C. 

UZGOJ I ODRŽAVANJE: Banksove ruže uglavnom su otporne na bolesti. Dobro uspjevaju na različitim tlima, no ako je moguće ipak birajte dobro drenirano tlo te osunčani položaj.

Budući da daje cvjetove na dvogodišnjim i starijim granama, prvih nekoliko godina nije potrebna rezidba, tj .pustite da se vaša biljka prirodno grana i širi.

Osnovni cilj rezidbe je uklanjanje odumrlih, bolesnih ili nepravilnih grana, a po potrebi rezidbom možete i formirati biljku u željeni uzgojni oblik.

Fotografije sadnica ruža kod naših kupaca možete pogledati ovdje, fotografije sadnica ruža stablašica možete pogledati ovdje, a fotografije iz proizvodnje možete pogledati ovdje.

Članci koji bi vam mogli biti od pomoći:

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 27.9., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

Bitne karakteristike sadnice ruža u kontejneru (posudi) su:

  • sigurnost prijema – gotovo 100%,
  • mogućnost sadnje tijekom cijele godine.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

9,16 

Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu