fbpx

Banksova ruža ‘Alba Plena’ – Rosa banksiae

Početna / Proizvodi / Sadnice ruža (sve) / Banksova ruža ‘Alba Plena’ – Rosa banksiae
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Banksova ruža ‘Alba Plena’ – Rosa banksiae

69.00 kn (9.16 €)

Promjer posude: 11 cm.

OPIS: Ruža penjačica koja je za razliku od većine ruža, praktički bez trnja što ju čini vrlo lakom za održavanje i orezivanje te idealnom za dvorišta u kojem se djeca i kućni ljubimci. 

Brzog je rasta, naraste do 12 m u visinu te do 5 m u širinu.

Jedna je od najranije cvatućih ruža, cvate u travnju i svibnju, a cvjetovi rastu u gustim, lijepim visećim kiticama te su ugodnog i blagog mirisa.

Izvrstan je izbor za lukove, pergole, ograde i sl..

Podnosi temperature do -23 °C. 

UZGOJ I ODRŽAVANJE: Banksove ruže uglavnom su otporne na bolesti. Dobro uspjevaju na različitim tlima, no ako je moguće ipak birajte dobro drenirano tlo te osunčani položaj.

Budući da daje cvjetove na dvogodišnjim i starijim granama, prvih nekoliko godina nije potrebna rezidba, tj .pustite da se vaša biljka prirodno grana i širi.

Osnovni cilj rezidbe je uklanjanje odumrlih, bolesnih ili nepravilnih grana, a po potrebi rezidbom možete i formirati biljku u željeni uzgojni oblik.

Fotografije sadnica ruža kod naših kupaca možete pogledati ovdje, fotografije sadnica ruža stablašica možete pogledati ovdje, a fotografije iz proizvodnje možete pogledati ovdje.

Članci koji bi vam mogli biti od pomoći:

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 27.9., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

Bitne karakteristike sadnice ruža u kontejneru (posudi) su:

  • sigurnost prijema – gotovo 100%,
  • mogućnost sadnje tijekom cijele godine.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.