fbpx

Lavanda ‘Anouk®’ PBR (40 cm) – Lavandula stoechas

Početna / Proizvodi / Aromatično bilje / Lavanda ‘Anouk®’ PBR (40 cm) – Lavandula stoechas
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Lavanda ‘Anouk®’ PBR (40 cm) – Lavandula stoechas

120.00 kn

Prodano

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Više o lavandi i vrstama lavande te koristima, uzgoju i održavanju lavande možete pročitati u članku ovdje.
Promjer posude: 19 cm.
Zaštićeno intelektualno vlasništvo oplemenjivača (eng. Plant Breeder’s Right; skraćeno PBR).

OPIS:  Iznimno dekorativna sorta španjolske lavande (“leptir lavanda”).Lako se uzgaja te oživljava svaki prostor tamnim svojim tamnoljubičastim cvjetovima te ljubičasto-lila listovima koji strše iz vrha cvjetnog klasa. 

Obilno cvate od sredine proljeća do kasnog ljeta. 

Kompaktnog je oblika te obično naraste do oko 45 cm visine i 60 cm širine, što ju čini idealnom za sadnju u posude, žardinjere i sl..

Zbog prelijepog cvata, iznimno obogaćuje prostor kod sadnje većeg broja primjeraka, što ju također čini idealnog za nižu živicu. 

Podnosi temperature do -15°C, ali i lako prezimljuje u zatvorenom prostoru. 

Slatko je mirisna te privlačna leptirima i pčelama, čime poboljšava oprašivanje biljaka u vrtu, no odbija jelene i zečeve.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 13.4., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.