fbpx

Američka borovnica (patuljasta) – “Top Hat”

Početna / Proizvodi / Sadnice bobičastog voća / Američka borovnica (patuljasta) – “Top Hat”
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Američka borovnica (patuljasta) – “Top Hat”

40.00 kn

Prodano

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

OPIS:  Patuljasta sorta borovnice, naraste do 60 cm visine i 60 cm širine. Idealna je za sadnju na balkone i terase,  potrebno je da kontejner bude od 15 do 30 litara , ali može se posaditi i u vrtu. Ako se sadi u vrtu može posaditi razmak od  sadnje je 60 – 90 cm. Odlično podnosi visoke temperature. Prosječni godišnji porast je 20-30 cm. Kao i sve borovnice tlo za sadnju je mora biti kisele reakcije , tj. pH 4 do 4,5.

Rezidba se svodi na uklanjanje starih i odumrulih grana.

DOLAZAK U ROD: Tijekom srpnja 

OPRAŠIVAČI:  Samooplodna.

Više informacija pogledajte na: piktogramima (“sličice na bijeloj podlozi”), kalendaru dozrijevanja u ovom prikazu stranice te u kalendaru dozrijevanja sadnica voća.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 30.8.2019. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.