fbpx

Kivi (Actinidia deliciosa) – Solissimo (samooplodan)

Početna / Proizvodi / Sadnice bobičastog voća / Kivi / Kivi (Actinidia deliciosa) – Solissimo (samooplodan)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Kivi (Actinidia deliciosa) – Solissimo (samooplodan)

45.00 kn

OPIS:  Brzo rastuća penjačica koja može narasti do 4 m u visinu i  do 3 m u širinu. Ova sorta je samooplodna – samo jedna biljka je dovoljna za dobivanje ploda, jer kivi Solissimo ima muške i ženske cvjetove.  Okus ove sorte je sladak i sočan te je zbog toga odličan za deserte.  Dolazi u rod u studenom, a nakon branja, plodovi postepeno dozrijevaju tako da ih ne morate odmah konzumirati. Prva berba se može očekivati nakon 3-4 sezone.

UZGOJ I NJEGA:  Otporan na niske zimske temperature te podnosi do -15°C. Ukoliko sadite više od jedne biljke, sadite ih na razmaku od preko 6 metara. Zbog bujnog porasta, potrebno ga je saditi uz potpornje preporučenog razmaka nosećih elemenata po širini od 30 cm.

DOLAZAK U ROD: Studeni.

OPRAŠIVAČI: Samooplodna sorta.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 30.7.2021. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.