fbpx

Orah (Juglans regia)

Početna / Proizvodi / Sadnice voća / Orah / Orah (Juglans regia)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Orah (Juglans regia)

40.00 kn (5.31 €)

Prodano

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

OPIS: Orah Juglans regia , je listopadno drvo koje može narasti  10 do 30 metara u visinu. Ima snažan i jako razgranat korijen. Cvjeta u travnju i svibnju, a na stablu se pojavljuju muški ( rese) i ženski cvjetovi koji se oprašuje  vjetrom i kukcima. Plodovi  dozrijevaju u rujnu, bogati su  zdravim mastima, osobito omega-3 kiselinama. 

UZGOJ I NJEGA : Za uzgoj oraha najbolja su duboka i plodna zemljišta. Uzgoj oraha je dugotrajan proces, za postizanje maksimalnih prinosa treba čekati i do 15 godina.

Više informacija pogledajte na: piktogramima (“sličice na bijeloj podlozi”), kalendaru dozrijevanja u ovom prikazu stranice te u kalendaru dozrijevanja sadnica voća.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 9.10., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Goli korijen
Više info o pakiranjima ovdje.