Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
Sve narudžbe šaljemo u kratkom roku: 2-3 radna dana od zaprimanja narudžbe.

Visterija/Glicinija (Wisteria sinensis)

Promjer posude: 11 cm.

OPIS: Visterija (sin. Glicinija) je dobro poznata listopadna penjačica. Može narasti preko 20 metara, cvate početkom svibnja, cvjetovi su svijetlo plave boje i nalaze se u grozdovima, zbog toga se i udomaćio naziv za Visteriju „Plava kiša“.

UZGOJ I NJEGA: Visteriju najčešće sadimo radi prekrivanja pergola, ograda ili neuglednih zidnih površina. Mjesta izložena hladnim vjetrovima i s manjkom sunca potrebno je izbjegavati. Orezivanje se provodi nakon cvatnje kada predugačke grane možemo skratiti na „čep“. Ovakvim načinom prikraćivanja potaknut ćemo stvaranje još više cvijetnih pupoljaka. Visteriju je moguće i oblikovati u prekrasno stabalce, na način da prvih nekoliko godina grane ispreplićemo i vežemo uz potporanj, svake godine potrebno je i uklanjati postrane izbojke iz budućeg debla. Kad grane dovoljno odebljaju i odrvene potporanj se može maknuti.

NAPOMENA: SJEMENKE VISTERIJE SU OTROVNE!

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 6.5., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

6,50  (48,97 kn)

Dostupnost: Na skladištu
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu