fbpx

Zimska preslica (Equisetum hyemale)

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Zimska preslica (Equisetum hyemale)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Zimska preslica (Equisetum hyemale)

59.00 kn (7.83 €)

OPIS:  Zimska preslica je  višegodišnja biljka koja raste u plitkim vodama ili na vlažnom tlu, osobito uz rijeke i šumske potoke.  Zimska preslica potječe još iz vremena trijasa, doba kad su Zemljom dominirali  dinosauri. Naraste od 60 do 120 cm u visinu te 30 do 180 cm u širinu. Stabljika je šuplja, segmentirana, grube površine i zimzelena. Pepeljasto sive pruge označuju segmente stabljike. Korijen je razgranat i široko rasprostranjen u tlu. 

UZGOJ I NJEGA : Dobro uspijeva na suncu i sjenovitim područjima. Vrlo je otporna na hladnoću, podnosi temperature do -30 °C .  Osim uklanjanja  oštećenih ili požutjelih dijelova biljke i zalijevanja, ne zahtijeva gotovo nikakvu njegu (nema bolesti i štetnika).

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 5.6., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.