Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Ginko (≈80 cm) – Ginko biloba (kontejner 5L)

OPIS:  Ginko je dvodomno, listopadno drvo koje raste dosta sporo te može doživjeti i preko 1000 godina. U biljnom carstvu ginko biloba je pravi „fosil“ među vrstama, pripada porodici Ginkgoaceae čije su sve biljne vrste izumrle osim jedne: Ginkgo biloba. Domovina ginka je Kina, odakle se ginko počeo kultivirati u Europi kao ukrasno stablo po parkovima. Stabla ginka imaju zadivljujuću otpornost na stresne uvjete i onečišćenja okoline, zbog toga se sve češće sadi i u gradskim područjima.

Zbog izuzetne ljekovitosti, sve je češća i sadnja ginka na plantažama radi potreba u farmaceutskoj industriji. Prva saznanja o ljekovitosti ginka stigla su iz Kine gdje se koristio za pomoć kod dišnih bolesti i opeklina. Pedesetih godina prošlog stoljeća dobiveni su prvi ekstrakti iz lišća ginka, a do danas je poznato preko stotinu proizvoda na bazi ekstrakta ginka. Dokazano je da proizvodi od ginka pomažu kod alergija, dišnih bolesti, demencije, zatim poboljšava cirkulaciju i osnažuju imunološki sustav.

UZGOJ I NJEGA: U Hrvatskoj se ginko može naći, uglavnom kao pojedinačno stablo gradskim parkovima i arboretumima, no sve više se sadi i na okućnicama. Prema istraživanjima vrlo je zanimljiv uzgoj ginka na plantažama, za potrebe farmaceutske industrije. Lako se adaptira na sve tipove tla, no najviše mu odgovaraju duboka, dobro drenirana tla. Pri sadnji na gradskim površinama poželjno bi bilo odabrati varijetete s uskom krošnjom.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 6.9., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

19,83 

Dostupnost: Na skladištu
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu