Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 3-4 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Dunjarica ‘Queen of Carpets’ – Cotoneaster procumbens (kontejner)

Promjer posude: 11 cm

OPIS:  Dunjarica ‘Queen of Carpets’ je poluzimzelena vrsta, ovalnih i sjajnih listića koji do kasne jeseni ostaju na granama. Ovaj grm moguće je saditi kao prekrivač tla ili kao pojedinačni grm. Grane mu rastu u karakterističnom obliku riblje kosti.

UZGOJ I NJEGA: Grane koje strše i nagrđuju željeni oblik grma potrebno je orezati, uvijek se reže cijela grana. Cvatnja bijelih ili blijedoružičastih cvjetića je u svibnju, a u jesen grm je prepun crvenih bobica. Naraste do 30 cm,a polegle grane dosegnu dva metra dužine, zbog čega se često sadi kao prekrivač strmih dijelova vrta. Otporan je na sušu i negativne gradske utjecaje. Najčešće se sadi na travnjacima, pojedinačno ili u skupinama. Uspješno se uzgaja u žardinjerama i kamenjarima. Skromnih su zahtjeva glede tla, dobro podnose sušna razdoblja i sjenu, a uživati će i na punom suncu Oštećene i suvišne grane orežite u proljeće, a ako dunjaricu uzgajamo kao živicu, tada se preporuča orezivanje nakon cvatnje.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 14.10., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

5,18 

Dostupnost: Na skladištu
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu