fbpx

Pajasmin – Philadelphus Coronarius

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Pajasmin – Philadelphus Coronarius
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Pajasmin – Philadelphus Coronarius

50.00 kn

Prodano

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

OPIS: Pajasmin (Philadelphus coronarius) je uspravni, listopadni grm, izrazito mirisnih  kremasto-bijelih cvjetova. Cvjeta u rano ljeto, a cvjetovi su jednostavni, mirisni i medonosni. Radi svog mirisa u narodu je poznat i kao lažni jasmin. U proljeće su listovi nešto svjetlije boje zlatno žuti, a u ljeto boja prelazi u žuto zelenu. Naraste do visine od 3-4 m, a grane su mu blago povijene. 

UZGOJ I NJEGA : Pajasmin nije posebno zahtjevan za uzgoj, dobro uspijeva na suncu i u polusjeni. Radi bujnijeg cvjetanja potrebno ga je orezivati nakon cvjetanja te tijekom zime ili ranog proljeća, prije početka vegetacije.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 9.2.2021. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.