Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 2-3 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Klematis – ‘Prince Charles’ (≈100 cm)

Promjer posude: 14 cm

Fotografije klematisa kod naših kupaca možete pogledati ovdje.

OPIS: Klematis (lat. Clematis) je po mnogima najljepša penjačica među biljkama. Ono što dodatno raduje uzgajivače je to da postoji oko tristotinjak vrsta roda klematis,  različitih boja, mirisa, vremena cvatnje i visine rasta.

UZGOJ I NJEGA: Sadnja klematisa moguća je kroz cijelu godinu. Prilikom sadnje treba obratiti pozornost da osim korijena i 15-ak centimetara stabljike bude pod zemljom. Biljci je potrebno redovito zalijevanje, kao i redovita gnojidba.  Ako se sadi u  ljeto, potrebno je voditi brigu o redovnom zalijevanju, ako pak sadimo  u jesen, bez obzira kojoj grupi rezidbe klematis pripada, obavite rezidbu u proljeće, time sprječavamo cvatnju prve godine, ali će ubrzati rast i razvoj korijena i same biljke.

Više informacija o uzgoju, sadnji i njezi klematisa  možete pročitati u članku ovdje.

Grupe rezidbe:

Grupa 1

Klematisi ove grupe cvjetaju prvenstveno na prošlogodišnjim izbojima. Rezidba, ako je potrebna, obavlja se odmah nakon cvatnje. Ovakvim načinom rezidbe ostavlja se  dovoljno vremena biljci da se razvije što više novih izboja, na kojima će sljedeće godine cvjetati. Općenito pravilo je da se godišnje režu suhe, slabe i slomljeni izboji. Po potrebi se vršimo i rezidba kako bi postigli željeni uzgojni oblik.

Grupa 2

Većina klematisa ove grupe cvatu najmanje dva puta godišnje; u proljeće i ljeto. Rezidba obavljamo u rano proljeće kada pupovi počinju bubriti i prođe opasnost od mraza. Režu se suhe, slabe i slomljene grane. Zatim,  počevši od vrha prema korijenu, za 1/3 prikraćujemo izboje na mjestu odmah iznad ”zdravog” pupa. Ukoliko imamo čvor zapetljanih izboja, potrebno je prikratitii spod čvora,a izboj koji ostaje privezujemo se na oslonac.

Grupa 3

Ove vrste cvatu na jednogodišnjim izbojima, od kraja proljeća do jeseni. Rezidba se obavlja u rano proljeće kada pupovi počinju bubriti i prođe opasnost od mraza. Izboje režemo se na 30ak cm od tla (ostavljaju se dva para pupova na svakoj grani).

Grupe rezidbe ove sorte klematisa je br. 3.. 

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 28.4., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

24,87 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: U PROIZVODNJI
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu