fbpx

Zimzeleni jasmin “Rosea” (Trachelospermum asiaticum)

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Zimzeleni jasmin “Rosea” (Trachelospermum asiaticum)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Zimzeleni jasmin “Rosea” (Trachelospermum asiaticum)

60.00 kn

OPIS: zimzelena penjačica, koja intenzivno cvate od travnja do lipnja, sporadično i poslije tog perioda. Cvijet je intenzivnog i slatkastog mirisa, zvjezdastog oblika, promjera oko 2.5 cm. Naraste do 60 cm u visinu, a uz potporu do 3-6 m ( ograde, sjenice i sl.). Zbog kompaktnog rasta moguća je sadnja u posude. Podnosi temperature i do -12 °C.

UZGOJ I NJEGA: orezuje se u proljeće kako bi se dobila željena forma, a ukoliko želimo viši uzgojni oblik potrebno je vezivanje grana. Uspijeva na dobro dreniranom zemljištu, na suncu ili polusjeni. Zimzeleni jasmin je otporan na bolesti.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 5.6.2020. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.