fbpx

Lovorvišnja “Etna” (kontejner 3L)

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Lovorvišnja “Etna” (kontejner 3L)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Lovorvišnja “Etna” (kontejner 3L)

65.00 kn 50.00 kn

OPIS: Lovorvišnja “Etna” je zimzeleni grm, koji naraste do visine od 2 m. Listovi su joj zelene boje nalik na lovor, a plodovi crveni. Idealna je za žive ograde, a može se saditi i kao samostalni ukrasni grm. Treba napomenuti da su svi dijelovi biljke otrovni.

UZGOJ I NJEGA : Dobro uspijeva i na suncu i u polusjeni. Otporna je na niske temperature i dobro podnosi rezidbu. Kako bi formirala lijepu gustu živicu, najbolje ju je  saditi na razmak od 40 do 90 cm. Željena gustoća  živice postiže se orezivanjem dva puta godišnje, obično u svibnju i na kraju vegetacije.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 5.6.2020. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.