fbpx

Hortenzija “Diamant Rouge”- Hydrangea paniculata

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Hortenzija “Diamant Rouge”- Hydrangea paniculata
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Hortenzija “Diamant Rouge”- Hydrangea paniculata

50.00 kn

OPIS:  Diamant Rouge je listopadni ukrasni grm, naraste do 1,5 m u visinu i širinu. Počinje cvjetati početkom ljeta bijelim cvjetovima, a onda krene mijenjati boju  prvo u roza, a zatim u tamniju nijansu crvene. Boja može malo varirati ovisno o tipu tla , ali je intenzitet boje i dalje očaravajući.

UZGOJ I NJEGA: Mjesto sadnje bi trebalo biti sunčano ili polu sjenovito, sadnjom na istočnoj strani zgrade osigurava se zaštita od sunca u popodnevnim satima, kada je sunce najjače. Zalijevanje je obilno jednom do dva puta tjedno, ako je izrazito suho i vruće potrebno je i češće zalijevanje.

Više informacija o sadnji, održavanju, zalijevanju i rezidbi hortenzija, kao i o promjeni boje cvijeta hortenzija,  možete pročitati u članku ovdje.

Sadnica (na bijeloj podlozi) je fotografirana dana 30.7.2021. godine.  Izgled sadnice predstavlja prosječnog primjerka sadnice, dok će daljnji izgled ovisiti godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.