fbpx

Visterija/Glicinija – Alba (Wisteria sinensis)

Početna / Proizvodi / Ukrasno bilje / Visterija/Glicinija – Alba (Wisteria sinensis)
Preporučeni razmak sadnje Visina Širina Sadnja na osunčani položaj Sadnja na sunce ili polusjenu Sadnja na sunce, polusjenu ili sjenu
Oprašivači Vrijeme cvatnje Otpornost na niske temperature Vrijeme dozrijevanja Preporučena kiselost tla Intenzitet mirisa

Visterija/Glicinija – Alba (Wisteria sinensis)

49.00 kn

Promjer posude: 11 cm.

OPIS: Wisteria sinensis (sin. Glicinija) Visterija je dobro poznata listopadna penjačica. Može narasti preko 20 metara, cvate početkom svibnja, a cvjetovi se nalaze se u grozdovima.

UZGOJ I NJEGA: Visteriju najčešće sadimo radi prekrivanja pergola, ograda ili neuglednih zidnih površina. Mjesta izložena hladnim vjetrovima i s manjkom sunca potrebno je izbjegavati. Orezivanje se provodi nakon cvatnje kada predugačke grane možemo skratiti na „čep“. Ovakvim načinom prikraćivanja potaknut ćemo stvaranje još više cvijetnih pupoljaka. Visteriju je moguće i oblikovati u prekrasno stabalce, na način da prvih nekoliko godina grane ispreplićemo i vežemo uz potporanj, svake godine potrebno je i uklanjati postrane izbojke iz budućeg debla. Kad grane dovoljno odebljaju i odrvene potporanj se može maknuti.

NAPOMENA: SJEMENKE VISTERIJE SU OTROVNE!

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 6.5., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.