Naslovna
Sve sadnice
Wishlist0
 Sve narudžbe šaljemo redovno, rok isporuke je 3-4 radna dana. Zbog velikog broja poziva preferiramo upite na e-mail, chat ili Messenger.

 

 

Magnolija ‘Blue Opal’ (≈70 cm) – Magnolia acuminata

Volumen posude: 5 L

Magnolia acuminata (zašiljena magnolija) je listopadno drvo porijeklom iz Sjeverne Amerike, gdje je zbog oblika plodova nazivaju i drvo krastavca ili planinska magnolija. Pripada u veće primjerke ove vrste i može narasti 12-21 m u visinu te 6-9 m u širinu. Listovi su ovalni, zelene boje. Cvijet je nježno žute do zeleno plave boje te ima oblik tulipana. Cvjeta od travnja do svibnja na vrhovima grana. Krajem ljeta se na mjestu cvjetova javljaju crveni češerići. Zanimljivo je da su nezrele plodove može koristiti za aromatiziranje viskija. Kod odabira mjesta za sadnju treba uzeti u obzir da za uzgoj zahtjeva dosta prostora te sunčani do polusjenoviti položaj. Nije zahtjevna s obzirom na sastav tla, tako da dobro uspijeva na svim vrstama tla.

Više informacija o sadnji, uzgoju, održavanju i orezivanju magnolija te vrstama magnolija, možete pročitati u članku ovdje.

Fotografija na bijeloj podlozi predstavlja prosječnog primjerka sadnice na dan 5.4., a izgled prije i poslije tog perioda ovisiti će o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja.

 

PAKIRANJE:
Posuda (kontejner) s humusom
Više info o pakiranjima ovdje.

29,87 

Ukoliko želite dobiti obavijest kad sadnica bude dostupna, molimo unesite e-mail.

Dostupnost: PRODANO
Na vrh
Proizvod je dodan u košaricu